Kanapki i desery wykonane przez naszych kucharzy

Kolorowe kanapki

Już paroletnią tradycją stały się obchody „Dnia Kolorowej Kanapki”. W ramach tych obchodów na II śniadanie kucharze z klasy II i III przygotowali pyszne kolorowe kanapki. Pamiętając o zasadach zdrowego odżywiania było dużo warzyw i fantazji uczniów. Można powiedzieć wszystko zniknęło z talerzy do ostatniego okruszka. Było to zalążkiem następnego pomysłu. Będzie jeszcze Dzień Jarosza i znowu Was zaskoczymy.

Desery

W domu to w domu, ale życie pisze różne scenariusze. Część naszych wychowanków, aby kontynuować naukę przebywa w grupach wychowawczych. Uczniowie klasy II i II kucharz, żeby osłodzić chwile pobytu z dala od mamy przygotowali dla młodszych koleżanek i kolegów słodkie niespodzianki. Jednego popołudnia na podwieczorek był budyń śmietankowy, a innego galaretka truskawkowa ze świeżymi owocami i bitą śmietaną.

Myślę, że smakowało. Jeszcze nie raz spróbujemy Was zaskoczyć.

                                                                           Honorata Brzytwa